Prijsklasse van/tot

Type woning

Woonplaats

Of zoek op

< terug naar resultaten

Sterrestraat 7, Heusden

€ 600.000,- k.k.

Beschikbaar

Omschrijving

Een unieke kans! Karakteristieke en sfeervolle stadsvilla (Rijksmonument).

Een unieke kans! Karakteristieke en sfeervolle stadsvilla (Rijksmonument). Heusden Vesting Deze stadsvilla staat in een zeer rustige straat en ligt toch vlakbij het centrum. Heusden Vesting behoort tot één van de meest karakteristieke stadjes van ...

Kenmerken

Soort herenhuis
Bouwjaar 1659
Woonoppervlakte 178 m2
Perceeloppervlakte 280 m2
Inhoud 600 m3
lees meer > lees meer >

Een unieke kans! Karakteristieke en sfeervolle stadsvilla (Rijksmonument).

Heusden Vesting
Deze stadsvilla staat in een zeer rustige straat en ligt toch vlakbij het centrum. Heusden Vesting behoort tot één van de meest karakteristieke stadjes van Nederland. De pittoreske straatjes en eeuwenoude panden geven deze vestingstad een geweldige uitstraling. De stad is vanaf 1968 gedurende 40 jaar volledig gerestaureerd. Het woonhuis aan de Sterrestraat 7 maakt daar onderdeel van uit en behoort tot één van de meest bijzondere panden van de stad. Bij de renovatie is de karakteristieke uitstraling dan ook helemaal behouden gebleven.

Wij nodigen u graag uit om dit unieke object te komen bekijken!

Bereikbaarheid
Heusden is goed bereikbaar: binnen 15 auto-minuten ben je in ’s-Hertogenbosch-West (ziekenhuis en grote foodbedrijven). Drunen en Waalwijk bereik je in 10 minuten en naar Tilburg rijd je in 25 minuten. Er is een reguliere snelbus om de hoek die je binnen een half uur naar het Centraal Station van ’s-Hertogenbosch brengt.

De grote, zonnige tuin met achterin een eigen ruim bemeten garage (ca.20m²) is zeldzaam van omvang, onderhoudsarm, gevarieerd aangelegd en biedt voldoende privacy.

Dit in ca. 1650 gebouwde en in 1973 onder auspiciën van stadsarchitect Peetoom volledig gerestaureerde huis heeft nog veel oorspronkelijke elementen, zoals:
· Een zeer fraai gedetailleerde trapgevel in ‘Dordtse stijl’ met muurankers.
· Gerestaureerde stoeppalen in renaissance stijl.
· Steense gevels opgetrokken uit IJssel baksteen.
· fundering op staal en zand.
· Geïsoleerde vloer op maaiveld met zeer fraaie antieke plavuizen.
· Balkenplafonds, onder meer origineel beschilderde op 1e verdieping, hang- en sluitwerk, deuren en schouw.
· Tot inloopkasten omgebouwde bedsteden.

Indeling en omschrijving

Begane grond:
Hal/entree met meterkast, voorkamer, woonkamer, toilet met voorportaaltje en fonteintje, provisiekast met originele deur en woonkeuken. Interieur woonkamer met originele scheidingswand naar voorkamer, balkenplafond en zeer fraaie goed functionerende schouw. In de voorkamer is een spiltrap naar de bovenverdieping. De L-vormige woonkeuken is destijds geheel vernieuwd en voorzien van diverse apparatuur, heteluchtoven, keramische kookplaat, geïntegreerde afzuigkap en magnetron. Het aanrechtblad is voorzien van zwart graniet en de gootsteen is van porselein. Ook hier treft u een balkenplafond. Zowel keuken als toilet zijn rondom betegeld met originele Makkumer blauwtjes.
Boven de woonkeuken is nog een bergzolder.
Vanuit de keuken komt u in de ca. 35 meter diepe tuin. De geheel door muren en hagen omgeven tuin is bestraat met oude klinkers en heeft enkele borders en een siervijver. De tuin met meerdere terrassen & siervijver heeft de hele dag zon en heeft zicht op achtergevel.
Aan de achterzijde van de tuin ligt een ruime hoge garage(ca. 20m², conform NEN 2580) achterom bereikbaar en een aparte poort.

1e verdieping:
Via de trap in de voorkamer komt u op de 1e verdieping.
Hier bevinden zich 1 grote slaapkamer met inloopkast en balkenplafond, 2 kleinere slaapkamers met origineel beschilderde balkenplafonds en een badkamer met ligbad, toilet en wastafel en een vaste trap naar de 2e verdieping.

2e verdieping:
Op deze verdieping zijn wederom drie slaapkamers, een badkamer met douche, toilet en wastafel en de cv-ruimte (ketel vernieuwd in 2015). Via een vlizotrap komt u op de over het hele pand lopende sfeervolle zolder(ca 18m² conform NEN 2580). De lichtinval hier is d.m.v. 2 kleine raampjes met luikjes, van waaruit gevlagd kan worden.

ALGEMEEN:
Het pand is een Rijksmonument en in 1973 door stadsarchitect Peetoom geheel gerestaureerd. Vele originele en authentieke kenmerken zijn bewaard gebleven, zoals hang- en sluitwerk, deuren, schouwen, vloeren en beschilderde balken.

Het pand verkeert in een prima staat van onderhoud. In 2019 is de buitenzijde geheel geschilderd.

Type woning tussenwoning
Soort herenhuis
Bouwjaar 1659
Woonoppervlakte 178 m2
Perceeloppervlakte 280 m2
Inhoud 600 m3
Kamers 8 waarvan 6 slaapkamers
Voorzieningen tv kabel
rookkanaal
Isolatie geen isolatie
Tuin achtertuin
Garage vrijstaand steen
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten