"Dit is het moment om te verkopen"

Gepubliceerd op 12 augustus 2019

Ontwikkelingen woningmarkt positief

Landelijke markt

Het algemene beeld van de woningmarkt in het tweede kwartaal van 2019 is heel positief. Voor het eerst in acht kwartalen is het aantal verkochte koopwoningen hoger uitgekomen dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Er worden meer woningen te koop gezet, er worden meer woningen verkocht en de prijzen van bestaande woningen stijgen nog licht. “Dit is een goed moment om te verkopen” aldus Ger Jaarsma namens de NVM. Vooral in de categorie € 300.000,- tot en met € 750.000,- is er fiks meer verkocht: maar liefst bijna 20%. De gemiddelde verkoopprijs ligt nu op € 308.000,-; een stijging van circa 7,4%.

Lokale markt

In de regio Den Bosch beginnen de verschillen per type woning steeds kleiner te worden. Het aantal verkochte appartementen en tussenwoningen was voorheen veel hoger dan voor andere typen woningen. Nu is dat gemiddelde gedaald, ten opzichte van een jaar geleden. Voor hoekwoningen en tweekappers zien we wel een stijging in het aantal verkopen, waarmee de aantallen steeds dichter bij de cijfers van appartementen en tussenwoningen komen te liggen. Het aantal verkochte vrijstaande woningen is ongeveer gelijk gebleven.

De transactieprijzen van hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande huizen zijn zo'n 5% gestegen. De gemiddelde verkoopprijs van tussenwoningen en appartementen is flink meer gestegen, met zo'n 10%.

De gemiddelde verkooptijd van alle typen woningen samen ligt op 37 dagen. Maar ook daar zien we grote verschillen. Vrijstaande woningen gaan veel sneller dan een jaar geleden, terwijl appartementen juist veel langer te koop staan dan voorheen. De verschillen onderling worden echter steeds kleiner. En daarmee wordt de lokale markt stabieler.

« ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten