Onze werkwijze

In 8 stappen van kennismaking tot overdracht

Jij wil je woning gaan verkopen. Spannend! Waar begin je? Wat doe je zelf en welke werkzaamheden liggen bij ons? Wij leggen je graag uit hoe we in 8 stappen werken van het eerste kennismakingsgesprek naar de overdracht.

Stap 1: Vrijblijvend kennismakingsgesprek

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij jou thuis. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we je woning voor het uitvoeren van de waardebepaling. Ook vertellen wij je alles over onze dienstverlening, werkwijze en mogelijkheden.

Stap 2: Gratis waardebepaling en verkoopstrategie

Binnen enkele dagen ontvang je een uitgewerkt verslag, met daarin een zorgvuldig onderbouwde waardering, ons voorstel voor de verkoopstrategie en advies over de vraagprijs. Klikt het met ons en heb je vertrouwen in de verkoop? Dan gaan we samen aan de slag!

Stap 3: Voorbereiding verkoop en presentatie

Nu is het tijd om de verkoop te gaan voorbereiden. Wij maken hiervoor een online dossier aan. In dit dossier verzamelen we alle gegevens, juridische documenten, plattegronden etc.

Heb je gekozen voor het Bouwstenen pakket, dan zorg je zelf voor de verkoopteksten en woningfoto’s, tenzij je dit aan ons wilt uitbesteden.

Heb je gekozen voor het All-inclusive pakket, dan verzorgen wij de woningfotografie, verkoopteksten en 2D/3D plattegronden.

Alle gegevens, foto’s en teksten bundelen we in de woningbrochure. Daarnaast bieden we diverse mogelijkheden om jouw woning nog beter te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan styling door een interieurstylist, 360°-foto’s, een video of visuals. Ook advertenties op social media of een Open Huis behoren tot de mogelijkheden. Samen bekijken we welke middelen we het beste kunnen inzetten om de verkoop tot een succes te maken.

Stap 4: Start verkoop en plaatsing op Funda

Zodra de presentatie compleet is, kiezen we een goed moment om de verkoop wereldkundig te maken. Dat begint met de plaatsing op Funda en op deze website. Daarnaast krijg je een te koop v-bord voor op het raam of een te koop-bord voor in je tuin.

Stap 5: Bezichtigingen

Nu de woning actief in de verkoop staat, gaat bij ons de telefoon rinkelen. Laat die kijkers maar komen!

Heb je gekozen voor het Bouwstenen pakket, dan begeleid je de bezichtigingen zelf. Wij zetten de gegevens van de geïnteresseerden naar je door zodat jullie samen een geschikt tijdstip kunnen kiezen.

Heb je gekozen voor het All-inclusive pakket, dan worden de bezichtigingen volledig door ons verzorgd. Uiteraard stemmen we telkens de tijdstippen van de bezichtigingen met je af.

Stap 6: Onderhandelingen

Zodra een geïnteresseerde een bod uitbrengt, nemen wij contact met je op. We kunnen er dan voor kiezen om met deze partij in onderhandeling te gaan. Die onderhandelingen voeren wij. Uiteraard schakelen we bij elke stap in het onderhandelingsproces met jou om de vervolgstappen te bespreken. Naast de verkoopprijs spelen wellicht ook de voorwaarden een rol. Wij adviseren je hierover vanuit onze ervaring en expertise, maar jij bepaalt uiteindelijk zelf aan wie je verkoopt en tegen welke voorwaarden.

Stap 7: Opstellen en ondertekenen koopovereenkomst

Zodra er overeenstemming is bereikt met een kopende partij, gaan we de koopovereenkomst opmaken. Wij verzamelen hiervoor de gegevens bij de koper en verwerken alle gemaakte afspraken in een overeenkomst. Zodra jullie beiden akkoord hebben gegeven op de inhoud kan er getekend worden.

Stap 8: Eindinspectie en overdracht

Na het ondertekenen van de koopovereenkomst sturen wij alle stukken door naar de door de koper gekozen notaris. De notaris gaat de overdracht voorbereiden. Op de dag van de overdracht vindt eerst de eindinspectie plaats, waarbij jullie samen de woning doorlopen en de meterstanden noteren, en daarna vindt de overdracht plaats bij de notaris.

Heb je gekozen voor het All-inclusive pakket, dan zijn wij aanwezig bij de eindinspectie en overdracht.

 

Wij begeleiden je bij iedere stap

Of je nu voor het All-inclusive pakket kiest of voor het Bouwstenen pakket; je kunt altijd rekenen op onze ondersteuning en ons advies. Wanneer je vragen hebt, of even wilt sparren over de in te zetten middelen, zijn wij altijd bereikbaar. Wij begeleiden je bij iedere stap.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten