Aankoopmakelaar

Ik wil een huis kopen

Het zoeken naar een huis dat bij je past, is tegenwoordig niet zo moeilijk. Alle woningen die te koop staan, zijn te vinden op het internet. Zodra je een huis vindt dat naar jouw smaak is, ontstaan er een heleboel vragen:

  • verkeert het huis wel in een goede staat?
  • welke onderhoudszaken zijn er de komende tijd te verwachten?
  • is de vraagprijs wel reëel?
  • welk bod moet ik uitbrengen?
  • welke voorwaarden kan ik daarbij stellen?
  • zijn er bezwaren die invloed hebben op het woongenot?

Je kunt deze vragen stellen aan de verkopende makelaar. Die zal je echter niet altijd een duidelijk antwoord geven; de verkopende makelaar behartigt immers de belangen van de verkoper. Daarom is het belangrijk dat je een deskundige in de arm neemt die voor jouw belangen opkomt. Wij helpen je graag met het beantwoorden van al jouw vragen. Bovendien wijzen wij je op zaken die voor jou belangrijk zijn maar waar je misschien nog helemaal niet aan gedacht hebt.

Om de juiste keuzes te kunnen maken, doorlopen wij samen met jou de volgende vijf stappen:

1. Kennismaking en bezichtiging

We starten met een persoonlijke kennismaking. Tijdens dit gesprek geef je aan wat je wensen zijn. Ook vertellen wij je alles over onze dienstverlening en kun jij je vragen aan ons stellen. Heb je al een woning op het oog? Dan maken we een afspraak om samen het huis te gaan bekijken. Tijdens en na de rondleiding wijzen wij je op alle van belang zijnde zaken.

2. Beoordeling en waardebepaling

In een vervolggesprek dragen wij de bevindingen van de bezichtiging over en geven wij je inzage in de kwaliteit van de woning en de woonomgeving. Wij zullen daarnaast de prijs-/kwaliteitverhouding onderbouwen aan de hand van voorbeelden van andere woningen die recent zijn verkocht. We bespreken het uit te brengen bod en de onderhandelingsstrategie. Alle voorbehouden en bedingen die in jouw belang moeten worden gemaakt, komen uitgebreid aan bod.

3. Onderhandelingen

Wij voeren voor jou de onderhandelingen met de verkopende partij. Jouw emoties blijven daarmee buiten spel. Bovendien bereiken wij met onze ervaring vaak meer resultaat dan jijzelf. Natuurlijk bespreken we iedere stap die we tijdens de onderhandelingen zetten eerst met jou.

4. Vastleggen afspraken

Bereiken we overeenstemming met de verkopende partij, dan worden de gemaakte afspraken door de verkopende makelaar vastgelegd in een koopovereenkomst. Wij controleren deze concept overeenkomst en zorgen ervoor dat inhoudelijk alles klopt. Hiervoor zetten we onze juridische kennis in.

5. Eindinspectie en overdracht

Wij zorgen ervoor dat de overdracht van de woning soepel verloopt. We controleren of alle gemaakte afspraken zijn nagekomen en inspecteren samen met jou de woning. We controleren zorgvuldig de notariële akte. Samen met jou bezoeken we de notaris, waarna jij met een tevreden gevoel kunt gaan genieten van je nieuwe woning.

Tarief

Wij berekenen voor bovenstaande diensten een vast tarief van € 2.250,- (inclusief BTW). Wij gaan er daarbij vanuit dat je de voorselectie voor de woningen zelf maakt en dat wij maximaal drie woningen met je gaan bekijken.

Woningselectie ook aan ons uitbesteden?

Heb je geen tijd om het woningaanbod dagelijks te scannen en te beoordelen? Dan nemen wij ook graag de zoektocht naar geschikte woningen op ons. Wij screenen dan elke dag het nieuwe aanbod en geven geschikte woningen direct aan je door. We beoordelen niet alleen of een woning aan jouw woonwensen voldoet, maar ook of het op een goede locatie ligt, of de woning een goede investering is en of er geen ernstige nadelen of gebreken aanwezig zijn. De kosten die we hiervoor in rekening brengen, bedragen € 350,- (inclusief BTW).

Of slechts een deel van het dienstenpakket afnemen?

Wil je slechts een deel van bovengenoemde diensten afnemen? Bijvoorbeeld omdat je al een geschikte woning hebt gevonden en daarom enkel nog behoefte hebt aan iemand die voor jou de onderhandelingen voert en de afspraken vastlegt? Ook dat is mogelijk. In overleg kijken we welke diensten er gewenst zijn en wat voor tarief daarbij past.

Vrijblijvend meer informatie?

Klik hier om ons contactformulier in te vullen en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op. Je kunt ons ook bereiken via nummer 073 - 8200 730 of op info@makelaar073.nl.

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten