Huis verkopen zonder makelaar?

Gepubliceerd op 09 juni 2017

Hebben we de makelaar eigenlijk nog wel nodig?

Technologische ontwikkelingen hebben veel veranderd. We gaan niet meer naar het reisbureau, we komen niet meer bij de bank en we shoppen online via onze laptop. Ook bieden ontwikkelingen op het gebied van internet grootse mogelijkheden bij de verkoop van onze huizen. Hebben we de makelaar eigenlijk nog wel nodig? Kunt u uw huis verkopen zonder makelaar?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alweer enkele jaren geleden stond er een nieuwe generatie makelaars op. Moderne internetmakelaars die tegen enorm scherpe prijzen de verkoop van je woning regelen. Althans, zij doen het administratieve gedeelte en u verzorgt de verdere verkoop. Een flink contrast met de bestaande oude garde van traditionele makelaars, die de verkoop volledig op zich nemen, niet veel flexibiliteit bieden en vaak een enorm drukke agenda hebben. De lagere, transparante tarieven van de internetmakelaars zijn voor vele verkopers een verademing. Maar uw huis verkopen zonder makelaar en er helemaal alleen voor staan? Dat blijkt toch lastig.

Huis verkopen zonder makelaar? Nee!

Natuurlijk is de expertise van de makelaar nog steeds onmisbaar. Bijvoorbeeld bij het vaststellen van de woningwaarde, het bepalen van de verkoopstrategie, de vermelding op Funda, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van het koopcontract. Deze taken vragen allemaal om vakkennis, lokale marktkennis en, niet te vergeten, een flinke dosis ervaring.

Een moderne aanpak, met optimaal gebruik van internet, meer flexibiliteit en eigen inbreng, én lagere kosten is natuurlijk wel gewenst. Maar uw huis verkopen zonder makelaar om de kosten te drukken, is echt niet nodig!

Makelaar 'nieuwe stijl'

Als verkoper wilt u natuurlijk 'best of both worlds': een goede, betrouwbare makelaar die z'n vak verstaat, maar daarnaast ook meer flexibiliteit en zelf meer betrokken kunnen zijn tijdens het verkoopproces. En natuurlijk een aantrekkelijk tarief!

Niet alleen voor de verkoper is dit het ideale plaatje; ook voor ons als makelaar! En om dit te kunnen realiseren, werken wij volgens de 'nieuwe stijl'. Namelijk: met onze verkopers samen. Wij verzorgen de basisdiensten die ervoor nodig zijn om de verkoop in goede banen te leiden. En we geven u als verkoper de keuze om verschillende taken zelf uit te voeren. Bent u handig met de camera? Dan verzorgt u de woningfotografie zelf. Werkt u in de marketing? Dan schrijft u vast graag zelf de verkoopteksten. En vindt u het leuk om mensen rond te leiden? Dan verzorgt u zelf de bezichtigingen. Dat bespaart u een hoop kosten!

You can count on us

U wordt tijdens het verkoopproces natuurlijk altijd door ons begeleid en geholpen waar nodig. We zijn ook altijd bereikbaar voor advies. En lopen de bezichtigingen toch niet zo lekker als u had gehoopt? Dan nemen wij ze alsnog graag van u over, geen probleem! Het dienstenpakket kunt u namelijk te allen tijde uitbreiden met aanvullende diensten. Van extra promotie tot verkoopstyling en van het organiseren van een Open Huis tot, inderdaad, het aan ons overlaten van de bezichtigingen.

Wat kost dat nou?

Het basispakket kost bij ons € 1.195,-. Hierbij verzorgt u zelf de verkoopteksten, foto's en bezichtigingen. Bij de verkoop van een woning van € 300.000,- scheelt u dat al gauw zo'n € 4.000,- met het tarief van een traditionele makelaar. En zelfs wanneer u extra diensten bij ons inkoopt, blijft het verschil enorm.

Meer weten over onze dienstverlening?

Of wilt u weten wat uw woning mogelijk kan opleveren? Wij komen graag bij u langs voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Bel voor een afspraak naar 073 - 8200 730 of stuur een e-mail naar info@makelaar073.nl. Horen we snel van u?

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

« ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten