Nieuwe dienst: Open Huis via Facebook livestream

Gepubliceerd op 06 april 2020

Bezichtigen op afstand!

Eén van de maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het Coronavirus te vertragen, is het verbod op de samenkomst van grote groepen mensen. De NVM Open Huizen Dag van zaterdag 28 maart werd om deze reden al geannuleerd. Maar er zijn nog steeds erg veel woningzoekenden op de markt die heel graag willen bezichtigen. Maar hoe laat je je huis aan veel geïnteresseerden zien, zonder met veel mensen in contact te komen? De oplossing: een live Open Huis via Facebook livestream.

Facebook livestream: wat is dat?

Via Facebook livestream kunnen mensen live meekijken met wat je op dat moment filmt. Volgers krijgen automatisch een bericht waarmee ze op de hoogte worden gesteld dat de livestream is gestart. Als filmer zie je hoeveel mensen er meekijken. Kijkers kunnen tijdens de livestream ook vragen stellen door deze in de livestream te typen. Degene die filmt ziet deze vragen in zijn beeldscherm verschijnen en kan ze ter plekke beantwoorden. Een goed medium dus voor een ‘Open Huis op afstand’!

‘Open Huis op afstand’ via Facebook livestream

Deze vorm van een ‘Open Huis op afstand’ gaan wij als nieuwe dienst aanbieden aan onze klanten. Zo kunnen we, zolang grote bijeenkomsten niet zijn toegestaan, toch een groot publiek bereiken. Tijdens de livestream laten we jouw woning van top tot teen zien; van de keuken tot de woonkamer, alle slaapkamers, de badkamer en het kleinste kamertje. En ook het vooraanzicht van het huis, het straatbeeld, het mooie uitzicht vanaf de bovenverdieping, het balkon, de achtertuin en het tuinhuisje worden niet vergeten. Eigenlijk precies zoals we dat bij een normaal Open Huis zouden doen dus.

Ruimte voor vragen

Tijdens de livestream geven we kijkers diverse malen de gelegenheid om vragen te stellen. Wil iemand bijvoorbeeld weten of er een vaatwasser aanwezig is in de keuken? Dan laten wij de vaatwasser even van dichtbij zien. Of wellicht is iemand benieuwd naar wanneer het schilderwerk buiten voor het laatst is gedaan. Dat soort informatie kunnen we allemaal ter plekke geven.

Kijkers die na het zien van de livestream geïnteresseerd zijn in de woning, nodigen we aan het eind van de livestream uit om contact met ons op te nemen. Met hen kunnen we vervolgens een normale bezichtiging inplannen, al dan niet met een aankoopmakelaar of bouwkundige erbij.

Onder de aandacht

Om de livestream bij veel mensen onder de aandacht te brengen, kondigen we deze aan op Funda. Ook op onze social media zullen we het ‘Open Huis’ aankondigen. Jij als verkoper kunt dit uiteraard ook doen, om je woning bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen.

Een extra mogelijkheid voor het genereren van extra aandacht, is het inzetten van een advertentiecampagne via Facebook om de livestream te promoten. Hier zijn echter extra kosten aan verbonden. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ook een ‘Open Huis op afstand’ organiseren?

Wij zien in Facebook livestream een zeer goed alternatief om een groot publiek te bereiken. We gaan dan ook graag voor jou aan de slag. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt of een Open Huis via livestream met ons wilt organiseren.

« ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten