Woningmarkt regio Den Bosch staat er goed voor.

Gepubliceerd op 18 januari 2024

Woningmarktcijfers vierde kwartaal regio 's-Hertogenbosch

De laatste dagen verscheen er veel nieuws over de positieve ontwikkelingen op de woningmarkt in het laatste kwartaal van 2023. Dit ging over de landelijke situatie. Ook in de regio Den Bosch mag er gejuicht worden. Waarom, dat lees je hier. 

In onze regio zijn er in het laatste kwartaal ruim 18 % meer woningen verkocht dan één jaar eerder, terwijl dat landelijk ongeveer 12 % bedroeg. De gemiddelde verkoopprijzen zijn in deze regio met ongeveer 7,5 % gestegen ten opzichte van het vorige jaar, een iets hogere prijsstijging dan de landelijke 5,3 %. Daarbij is het opvallend dat tussenwoningen de hoogte prijsstijging laten zien, ongeveer 11 %,  terwijl de tweekappers maar 5 % in prijs zijn gestegen. In onze regio betaalde men voor een koopwoning in het vierde kwartaal van 2023 gemiddeld € 455.000,- en daarmee ruim € 20.000,- meer dan het landelijke gemiddelde.

De verkooptijden zijn in onze regio gelijk aan de landelijke verkooptijden. Een woning stond in het laatste kwartaal van 2023 gemiddeld 30 dagen te koop.

Opmerkelijk is dat in de regio ‘s-Hertogenbosch 43,1 % van de woningen boven de vraagprijs wordt verkocht terwijl dit landelijk 52,7 % is.

Aan het begin van dit jaar staan er in onze regio fors minder woningen te koop dan aan het begin van 2023. Het gaat om ongeveer 25 % minder. De krapte op de woningmarkt is dus alleen nog maar toegenomen.

Als de rentes op het lage niveau blijven en het aanbod zo klein blijft is de kans op een verdere prijsstijging in 2024 erg groot.   

« ga terug
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten